Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

Η ιστορία του σχολείου μου


Το σχολείο μας, το 7ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου είναι ένα δημόσιο ελληνικό σχολείο. Το σχολικό κτήριο κτίστηκε το 1980. Έχει πολύ μεγάλο προαύλιο με πολλά και μεγάλα δέντρα, όπως χαρουπιές και ελιές. Παλιότερα στεγαζόταν σε ένα άλλο γειτονικό κτήριο, που τώρα είναι μια μεγάλη πολυκατοικία, ενώ στη θέση που βρίσκεται σήμερα υπήρχε ένας όμορφος ελαιώνας.

Tο σχολείο μας βρίσκεται στο Χαϊδάρι, το ομορφότερο δυτικό προάστιο της Αθήνας. Απέχει μόνο 9 χιλιόμετρα από το κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας. Στο σχολείο μας φοιτούν 171 μαθητές, 78 κορίτσια και 93 αγόρια. Ανάμεσά τους βρίσκονται και 4 αλλοδαποί μαθητές. Στο χώρο του σχολείου μας λειτουργούν επίσης και δύο τάξεις νηπιαγωγείου.

Το σχολείο ανήκει στην ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου «Παναγίτσα». Την πρώτη εκκλησιά έκτισαν οι Μικρασιάτες πρόσφυγες το 1924 και έβαλαν μέσα την εικόνα της Παναγίας που έφεραν από την ιδιαίτερη πατρίδα τους τη Νέα Φώκαια.

Το διδακτικό προσωπικό του σχολείου μας αποτελείται από 23 εκπαιδευτικούς, 14 δασκάλες και 9 δασκάλους. Η διευθύντριά μας λέγεται Ζωή Δεληγιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: